De morfodysfore stoornis - hoe herken je het... Denttalk Webinar NTVT

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders bezorgd is om zijn uiterlijk. Ook neemt de ontevredenheid van mensen over het eigen lichaamsbeeld de laatste jaren steeds meer toe. De afbeeldingen van schoonheidsidealen in de (sociale) media lijken deze ontevredenheid te voeden.

Het najagen van schoonheid wordt vaak als belangrijk gezien, omdat dit in verband wordt gebracht met het verwerven van geluk. Maar het najagen hiervan kan overgaan in extreme, irreële ontevredenheid. Er is sprake van een Morfodysfore stoornis (Body Dysmorphic Disorder) wanneer dit ook nog eens gepaard gaat met significant lijden of ernstige beperkingen in het dagelijks functioneren. Hoe herken je deze patiënten? Hoe vaak komt het exact voor en welke behandelmethoden leiden werkelijk tot verbetering van de klachten?

Speciale aandacht en alertheid is geboden wanneer er een esthetische hulpvraag is. Want uit onderzoek blijkt namelijk dat deze stoornis bij 1 op de 10 patiënten met een esthetische tandheelkundige hulpvraag voorkomt. Als dit het geval is, zal de patiënt ondanks alle inspanningen ook na behandeling zeer ontevreden blijven, met alle gevolgen van dien...

In deze DentTalk webinar wordt uitgebreide informatie over de achtergrond van de morfodysfore stoornis gedeeld. Verder wordt dieper ingegaan op de context van het aangezicht en de rol van de mond. Ook is volop aandacht voor de moeilijkheden waar mondzorgprofessionals tegenaan kunnen lopen in de interactie en behandeling van deze patiëntengroep. Kortom, in een uur leer je hoe je deze patiënten kunt herkennen, hoe vaak deze stoornis voorkomt en welke behandelmethoden tot werkelijke verbetering leiden.

Premium

€ 60,- per webinar

Live deelnemen
Live vragen stellen / chat
✔KRTP-/ KRT- / KRM-punten bij live deelname
Terugkijken complete webinar - tot 4 weken na opname
Terugkijken verkorte webinar (excl. vragen) - tot 4 weken na opname

Meer informatieInschrijven

Plus

€ 45,- per webinar

Live deelnemen
Live vragen stellen / chat
✔KRTP-/ KRT- / KRM-punten bij live deelname
 

Meer informatie en aanmelden: https://www.ntvt.nl/denttalk/webinar