De Prothese Academy


De Prothese Academy is een achtdaagse (update)cursus over de volledige en partiële prothese in al zijn facetten. Deze werd tot en met 2012 via Dental Union gegeven. Aangezien deze met het verzorgen van postacademische onderwijs stopte, wordt deze nu georganiseerd via de Tandprothetische praktijk van ‘t Hoenderdaal in Zeist.

Cursusdata: 16-10-2015, 13-11-2015, 08-01-2016,  05-02-2016, 04-03-2016, 08-04-2016, 20-05-2016. De datum voor het 8e deel wordt zo spoedig mogelijk doorgegeven.
U kunt er ook voor kiezen om een enkele cursusdag te volgen.

Deze cursus biedt u een unieke kans om in acht cursusdagen uw kennis over uitneembare prothetische voorzieningen in de tandheelkunde op te frissen. Zij geeft u een complete update van de mogelijkheden, de kansen en de valkuilen. Alle denkbare aspecten worden besproken en er is een ruime mogelijkheid om op individuele vragen en problemen in te spelen.

Allereerst komen de basale aspecten van het vervaardigen van een volledige gebitsprothese aan de orde: afdrukken, beetbepalen en molaar- en frontopstellen, het intakegesprek, de interactie met psychische problemen en pathologische aspecten als stomatitis prothetica, xerostomie en denture sore mouth.

Vervolgens worden de procedure om een immediaatprothese te vervaardigen en de mogelijkheden om de wortels van gebitselementen onder een gebitsprothese laten zitten, doorgenomen en wordt uitgebreid ingegaan op implantaten in het algemeen en de behandeling van edentate patiënten met implantaten in onderkaak. Ook wordt een dag besteed aan de partiële frame- en plaatprothese. Tenslotte wordt uitgebreid stilgestaan bij de patiënt die in de onderkaak nog zijn eigen gebit heeft, maar in de bovenkaak tandeloos is onder het motto: ‘Betand tegenover onbetand, een onderschat probleem!’

De cursus wordt afgesloten met een toets (op dag 7) die op de laatste dag in een uitgebreide samenvatting wordt besproken.

Klikt u hier voor uitgebreidere informatie.   

Docent: Rien van Waas, emeritus hoogleraar Orale Functieleer, ACTA, Amsterdam

Locatie: Tandprothetische praktijk van ‘t Hoenderdaal, Oude Arnhemseweg 1, 3702 BA Zeist.

Doelgroep voor de cursus: tandartsen, tandprothetici, klinisch prothese technici (KPT’ers) en tandtechnici

Aantal cursisten: maximaal 12

Kosten: 499,-  euro, inclusief BTW

KRTP-punten voor tandprothetici: 56 punten (bij een volledige gevolgde cursus, per dag geeft deze cursus 7 KRTP punten.)

KRTP punten: