De opleiding Tandprothetiek Hogeschool Utrecht biedt in 2018 de cursus ‘De Tandprothetische zorgprofessional’ aan voor alle Tandprothetici (140 KRTP). Deze cursus bestaat uit de volgende drie deelcursussen:
- Evidence Based Tandprothetiek (28 KRTP)
- Praktijkgericht onderzoek (56 KRTP)
- Digitale Workflow (56 KRTP)

Bovenstaande deelcursussen kunnen als losse eenheden gevolgd worden en alles vindt plaats op de opleiding Tandprothetiek te Utrecht.
De Tandprothetische zorgprofessional (140 uur), bestaande uit:

Deelcursus Evidence Based Tandprothetiek (EBT)
Van iedere zorgprofessional wordt verwacht dat deze (be)handelt volgens het beste beschikbare bewijs. In deze cursus wordt deelnemers geleerd hoe op efficiënte wijze bewijs kan worden gevonden en hoe deze informatie kritisch kan worden beoordeeld. Tot slot wordt de cursist geleerd hoe deze informatie in het dagelijkse Tandprothetisch handelen kan worden toegepast.
Cursusdata: 13 januari, 3 februari, 10 februari, 17 februari 2018
Kosten: 675 euro (incl. studiemateriaal)
Canmedsrol: Kennis & Wetenschap

Deelcursus Praktijkgericht Onderzoek
Dit is een vervolg op EBT en hierin gaan cursisten meewerken aan een onderzoek waarvan de resultaten verwerkt worden in een artikel wat mogelijk gepubliceerd wordt in een vakblad. U leert hoe u data kunt verzamelen en hoe u de onderzoeksresultaten kunt gebruiken in uw dagelijkse zorg- en dienstverlening.
Cursusdata: 24 februari, 10 maart, 17 maart 2018 & 3 feedback momenten
Kosten: 850 euro ( inclusief studiemateriaal)
Canmedsrol: Kennis & Wetenschap

Deelcursus Digitale Workflow
Deze cursus heeft als doel om cursisten naast inhoudelijk medisch handelen in staat te stellen om aansturing te geven aan de digitale productie van de diverse prothesen en dit weet te vertalen in een toegevoegde waarde voor de patiënt, waarbij de kwaliteit van leven van de patiënt centraal staat.
Cursusdata: Medio maart 2018
Kosten: 1050 (inclusief studiemateriaal)

Inschrijven via: cpstandprothetiek@hu.nl o.v.v. de desbetreffende cursus

Klikt u hier voor het openen van de flyer.

KRTP punten: