Op vrijdag 10 juni 2016 zal Edudentaal een congres organiseren dat geheel in het teken staat van geriatrie. Deze dag die plaatsvindt in het Hilton Hotel in Rotterdam kent een unieke samenstelling van vijf sprekers. Dit kwintet bestaat uit Prof. Dr. Erik Scherder, Prof. Dr. Gerry Raghoebar, Drs. Jacques Baart, Dr. Anita Visser en Drs. Arie Hoeksema.

Tezamen zullen zijn gedurende de dag het cursusprogramma invulling geven, toegespitst op een onderwerp dat naar onze mening steeds meer aandacht verdient. Deze unieke combinatie van sprekers zal zorgen voor een cursus die voor elke tandarts en mondhygiënist enorm leerzaam is.

Elke spreker zal een eigen cursusdeel verzorgen wat te maken heeft met geriatrie. Zo zal Prof. Scherder het vooral hebben over de opbouw en teloorgang van de voorhersenen, de relatie tussen kauwen en de functie van de hersenen. Ook vertelt hij waarom bewegen de ouderen gezond houdt, niet alleen fysiek maar zeker ook mentaal. Prof. Raghoebar behandelt korte implantaten bij de oudere patiënt, net als complicaties van implantologie op de lange termijn. Drs. Baart gaat het hebben over de diagnostiek en behandeling in narcose bij dementerenden, lokale anesthesie en chirurgische behandeling bij polyfarmacie. Dr. Visser en Drs. Hoeksema vertellen gezamenlijk over geriatrische tandheelkunde in het algemeen en tegen welke specifieke problemen aangelopen wordt. Zij zullen onder andere mondhygiëne, een droge mond en specifieke tandheelkundige problemen bespreken.

Voor deze dag zijn zowel KRT- als KRM-punten aangevraagd. Kosten voor de dag bedragen € 386,- voor tandprothetici
Inbegrepen bij deze kosten zijn alle versnaperingen en dranken tijdens de ontvangst, pauzes, lunch en afsluitende borrel.

Klikt u hier voor meer informatie.

KRTP punten: