Je werkt al (een tijdje) als monzorgverlener, tandarts of specialist in Nederland en voelt je al aardig thuis. Toch merk je tijdens je werk in de praktijk dat gesprekken niet altijd soepel verlopen. Je zoekt nog regelmatig naar de juiste woorden, je kunt niet altijd volgen wat de patiënt of je collega vertelt of je merkt dat je zelf niet goed wordt begrepen. Frustrerend! Je zou graag beter Nederlands willen spreken en gesprekken makkelijker willen volgen en begrijpen.
Je bent al ver met het leren van de Nederlandse taal en cultuur. Toch voel je je nog niet op elk gebied erin thuis en dat is niet zo gek. De gebruiken en (non)verbale communicatie zijn soms nu eenmaal anders dan je verwacht. Daarnaast heb je ook te maken met de interculturele samenleving in Nederland, die weer een andere aanpak van je vraagt. 
Als je je bewust bent van de verschillen en weet hoe je daar mee om kunt gaan, dan raak je steeds meer verbonden met de Nederlandse taal en cultuur. Deze training helpt je daar mee. Met voor jou herkenbare (praktijk)situaties ga je aan de slag met:
  • De (communicatieve) verwachtingen van Nederlandse patiënten; 
  • Je interactie met de patiënt en collega’s uit het mondzorgteam;
  • Omgaan met mondige Nederlandse patiënt;
  • Je gebruik van het verbale, non-verbale en muzikale aspect van communicatie;
  • Je communicatieve rol als mondzorgprofessional en de effecten van je communicatie doen én laten.

Voor wie?

De training is bedoeld voor tandarts(specialist)en met een buitenlands diploma die al (enige tijd) in Nederland zijn.
Bijzonderheden
Aan deze cursus zijn 3 KRTP-punten toegekend.