PROTHESE NIEUWE GIETTECHNIEK
Uw prothese willen gieten met 25 tot 40 % minder monomeer dan u gewend bent? Het bestaat! Deze nieuwe generatie Selexion-gietkunststoffen is al voorbereid met voorgepolymeriseerde microparels. Het gieten van protheses wint duidelijk terrein. Dit heeft te maken met de volgende oorzaken:

  •  Snel: bij deze giettechniek wordt het afwerken tot een minimum beperkt
  •  Schoon: geen gipsafval
  •  Simpel: ondersnijdingen zijn van minder belang, uitblokken in was is eenvoudig. 

Door dit alles: TIJDWINST hetgeen zich vertaalt in besparing van loonkosten! 
Echter, steeds komt de vraag terug:

  • Hoe zit het met de krimp?
  • Staat de A-lijn niet open?
  • Je gebruikt immers toch meer monomeer dan bij het persen?

In 1978 stapte ik de tandtechniek binnen. En tot 14 jaar geleden altijd een tegenstander geweest van het gieten van protheses. Het schoon werken sprak mij echter aan, maar de kwaliteit? Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik de valkuilen van het gieten. Tijdens deze prothesegietcursus wordt op al deze vragen een antwoord gegeven. De bovengenoemde problemen zijn niet nodig als u zich aan de juiste richtlijnen houdt. Ik laat u een kijkje nemen achter elke handeling, laat u weten waarom poreusiteit zich voordoet, geef u nieuwe richtlijnen om fouten uit te sluiten. En uiteindelijk gaat u naar huis met een prothese waarvan de A-lijn aansluit. Maar ook kleurkeuze, allergieën en efficiënt werken met de techniek komen aan bod. Een interessante cursus die direct in de praktijk toepasbaar is! 

Klikt u hier voor verwijzing naar de cursuswijzer van Arseus voor uitgebreide informatie met betrekking tot deze cursus.
Voor inschrijvingen mailt u naar: info@arseus-lab.nl

 

KRTP punten: