De cursus

 

Het behandelen van patiënten met angst voor de tandheelkundige behandeling is soms weerbarstige materie. Echter, naarmate u meer kennis en vaardigheden op het gebied van angstreducerende behandelstrategieën in huis heeft, verloopt de behandeling eenvoudiger.

Deze cursus is een vervolg op de ‘Basiscursus angstbeheersing in de praktijk’ en biedt de mogelijkheid u te bekwamen in twee van de meest krachtige methodieken om angst van patiënten te reduceren: cognitief herstructureren en graduele blootstelling.

De nadruk ligt op het op systematische wijze ‘uitdagen’ van zogenaamde disfunctionele kernopvattingen en het opzetten en uitvoeren van ‘exposure in vivo’ behandelingen of gedragsexperimenten.

Een groot gedeelte van de cursus bestaat uit praktische oefeningen en tips, onderbouwd met ‘live-’ en videodemonstraties.

Vooropleiding
Het gevolgd hebben van de basiscursus ‘Angstbeheersing in de praktijk’ is een vereiste voor deelname.

Voorafgaand aan de cursus dienen de hoofdstukken 9,10, 11 en bijlage 4 van het boek ‘Angst voor de tandarts’ te worden bestudeerd (De Jongh, A., Van Gorcum; Assen 2012, ISBN 978 90 232 4785 2).

De kosten voor het boek  zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

 Datum 23-09-2020 08.30 - 17.00 uur 8 KRTP punten 

Meer informatie en aanmelden: https://acta-de.nl/cursusmoment/vervolgcursus-angstbeheersing-in-de-praktijk-woensdag-23-september-2020/

 

KRTP punten: